DAGENS KOR

Dagens Svæveru'-Kor består av 16 Korister i sin beste alder. Den yngste, minstemann, er så vidt født, mens den eldste nærmer seg pensjonistenes rekker. Den geografiske sammensetningen er også like mangfoldig. Koret har endelig tatt opp flere bergensere igjen, men teller dessverre også i dag en trønder. Østlandet dominerer med andre ord fortsatt, men så lenge det også er folk fra Hammerfest og Haugesund i Koret er det bare å ta det helt med ro. Koret er det Koret er.
petter almås

Som trøndere flest er Petter i slekt med Petter Northug. Det forklarer også hans trangt for å til stadighet kle seg opp i tettsittende trikot og spasere rundt i korridorene på Kapitalismens Høyborg. ”Se så rask æ e” kan man ofte høre Petter utbryte mens han løper rundt i kondomdressen og nynner på Oddvar Brå-verset i Profilaten. Som tidligere skiskytter har Petter lang erfaring med gevær og har stadig noe nytt i sikte.

Petter er  Faffar i koret, en rolle han villig mister håret for å gjøre best mulig.

 

petter@svaeveru.no

jacob mæhle

Jacob ble unnfanget under et kommunestyremøte. Det er grunnen til at han til stadighet spør etter snitter og Farris i studentkantinen. Hans kommunale oppvekst har ført til at alt han hører som ikke handler om reguleringsplaner og bybanen får han til å hyle av latter. Dette er grunnen til at som regel er uvanlig blid, noe Koret oppfordrer han til å fortsette med.

Jacob er Korets Dirigø®, og vifter dermed med hendene i takt og utakt til Korets musikalske skaperverk.

 

jacob@svaeveru.no

erik hagen

Erik ble funnet drivende i en joikakake-boks i Altaelva. Etter flukten fra fjellfinnene fulgte han med en reinsdyrflokk som var på vei til Strømstad. På turen passerte flokken ti av landets nitten fylker. Dette er årsaken til Eriks ubestemmelige dialekt. Koret har med tiden lært å forstå hva han sier, men anbefaler han fremdeles å gå til logoped.

Erik er Korets Pianø®, og har således verdens mest kostbare hender, de er forsikret hos AIG.

 

erik@svaeveru.no

peter syse

Peter er sønn av den beryktede postmannen Pat. Da Pat var opptatt av å levere brev og passe katta, måtte Peter finne sin egen vei. Etter syv år som lommetyv, ble Peter plukket opp av den lokale frikirken. Men etter å ha brutt ni av de ti bud, ble han brått kastet ut. Heldigvis for Peter fant han på nytt trygghet og frelse i Jalmar Laden Mausoleum, der ingen dømmer han og han kan være seg selv, noe både han og Koret setter pris på.

 

Peter er også Korets Administrø®  og har per definisjon stålkontroll på alt. 

peter@svaeveru.no

DSC_0661_edited_edited.jpg
skage lem

Skage gikk ved en feiltakelse inn på Jalmar Ladens Mausoleum. Etter å ha brukt timevis på å prøve å finne veien ut igjen ga han til slutt opp og valgte å forbli på Mausoleet. Koret er takknemlige for at Skage velger å holde Lille Arne og Jalmar med selskap til alle døgnets tider. Skage er forøvrig en glad gutt, som trives med å løpe i motbakker hvis han ikke er å finne på Mausoleet.

skage@svaeveru.no

Thomas Glede Fekete

Thomas ble funnet av den da ukjente skuespilleren Gert Fröbe i en av Bethovens sonater på nasjonalbiblioteket i Berlin. Etter at Gert fikk suksess som Auric Goldfinger i en britisk agentfilm, følte Thomas det var på tide å realisere seg selv og bestemte seg for å skate Europa på langs. Heldigvis punkterte skateboardet hans i Fløyfjellstunnellen og mens Teknisk Avdeling prøver å fikse kulelageret bruker Thomas tiden på å lære seg Langrange Multiplikator og Strebergjengen, noe Koret har stor Glede av. 

Thomas er Korets Sø®, og sørger således for å spre flytende glede til Koret til enhver tenkelig og utenkelig anledning.

 

thomas@svaeveru.no

Herman bøe vilseth

Herman er sønn av den folkekjære pianisten Trond Nagell Dahl. Da Trond ble mer opptatt av hårfrisyrer enn barneoppdragelse, rømte Herman fra sitt barndomshjem for å jobbe som vaskehjelp på gatekjøkken på Tåsen i Oslo. Vaskehjelpjobben gikk fort i vasken, og han bestemte seg raskt for å søke tilflukt hos Jalmar Laden, der han den dag i dag nyter tilværelsen som munter student. Måtte det vare.

Herman er Korets Kassø® og passer på å holde rekneskapet i balanse til enhver tid.

hermanv@svaeveru.no

herman sletsjøe singsaas

Herman ble ved sin første entré på Jalmar Ladens Mausoleum forvekslet med Herman. Etter en stund kom det folk for øre at dette var to vidt forskjellige personer, og at Herman tvert imot burde bli forvekslet med den smilende ungfolen på Stabburets leverpostei. I dag lever Herman av postei og andre smørbare pålegg, og understreker i tide og utide at han ikke er fjern for tanken om en rotur på Lille Lungegårdsvann - med en boks prim i bakhånd, selvsagt.

Herman er Korets Jubilø®, og har dermed ansvar for korets jubileum og alt av jubileumsrelaterte saker.

hermans@svaeveru.no

jostein jacobsen

Jostein ble funnet svøpt i en krybbe i et Narnia-klesskap på Hatleberg. Da tre vise menn kom for å skjenke Jostein de herligste oppmerksomheter, hadde han forsvunnet sporløst. Han ble senere observert som aksjemegler i Shanghai, skuespiller i Haugesund og pilot i British Airways, før hans eksistens ble bekreftet på NHH en augustdag i 2017. Nå jobber han med å formulere seg på standard østnorsk, noe som på ingen måte er så jysla løye, som han ville sagt selv.

Josten er Korets Platø® og forvalter Korets uvurdelige og velproduserte værker.

 

jostein@svaeveru.no

magnus sommer

Magnus ble lenge forvekslet med sin egen onkel, før vi fant ut at Magnus var Magnus selv. Han ble født i april måned på Kypros, men da foreldrene misoppfattet det gode, kypriotiske vårværet som norsk sommer, fikk han sitt etternavn deretter. Magnus trives best i kjole, og tidvis i kombinasjon med hvitt, og er interessert i kulestøt, rekepilling og stavsprang. Når han ikke bedriver noen av disse aktivitetene spiller han fotball av amerikansk sort.

Magnus er Korets Markø®, og han sees ofte spasere rundt i skolens ganger med hendene på ryggen, mens han forteller historier om hans yndlingssted, Flesland.

magnus@svaeveru.no

fullsizeoutput_161e.jpeg
JON HEINE TOFTEGAARD

Jon Heine er et klassisk eksempel på prematur fødsel, og var følgelig tiltenkt adoptert av sitt hittil ukjente opphav. På ferden til sin nye adoptivfamilie endte han opp i Loompaland, og ble således oppdratt av Oompa Loompaer. Her følte han seg hjemme da alle var på lik høyde som han, men ironisk nok fortalte en indre stemme at han måtte ta på seg større utfordringer. Hans søken etter mening tok han gjennom både tyske og franske riker, før han til slutt endte opp på Jalmar Ladens Mausoleum. På fritiden liker Jon Heine å drive med basketball, høydehopp, og å vite det som andre vet. 

Jon Heine er Korets Mausolø®, og er derfor ansvarlig for korets uniformer og vårt kjære Mausoleum.

jonheine@svaeveru.no

fullsizeoutput_161c.jpeg
EIRIK AARTHUN

Eirik er en mann som har møtt mye motgang gjennom livet, mye takket være hans enorme nese. Han klarte likevel å endre livet sitt til noe positivt, og er nå anerkjent som en av de alle største forkjemperne for like rettigheter for de med store nesegrev i moderne tid. Han er kåret til TIME Magazine "Nose of the Year" hele fem ganger, og var med på å grunnlegge bevegelsen "All Noses are Equal" i 2017. I dag lever Eirik et mer tilbaketrukkent liv der Kor tar opp mesteparten av tiden, selv om han skeier ut med migrene eller en liten bihulebetennelse i ny og ne. 

Eirik er Korets Regissø®, og sørger for å fange koristene på film i sine beste (les: verste) øyeblikk.

eirik@svaeveru.no

NG Tinius.JPG
Tinius Berntsen

Tinius ankom Mausoleet første gang gjennom luka, uvitende om at han ikke hadde noe der å gjøre. Livet hans har stort sett vært preget av utfordringer med hørselen, men dette har han lært seg å leve med. Dette er Koret glade for, ettersom at hørsel er en avgjørende faktor for hvor vidt man synger rent. 
Til daglig svømmer han gjennom tilværelsen, da han trives best under vann. Hvor vidt han har tatt seg vann over hodet eller ikke debateres ei, men at han trives i oppoverbakker med en racket i den ene hånden og en Hansapils i den andre, det er det ingen tvil om. 

Tinius er Korets Krønikø®, og er ansvarlig for å ta bilder av koret på godt og vondt.

tinius@svaeveru.no

NG MJ.JPG
Lars mæhle

Lars snublet over Koret en fuktig høstkveld og var med det solgt.  Med et skarpt øye forstod han raskt at etter et helt år i militæret var det på tide å begynne med noe fornuftig, og valgte å starte i Kor. Han er hverken fremmed for nåler eller nåløyer og har således kontroll på både utstyr og hva nåler kan brukes til. Ellers er Lars glad i å være en høylytt representant for det bergenske, både hva angår skarring og det å stille seg uforstående til at Askøy ansees som en del av Bergen. 

Lars er Korets EDBø® og driver blant annet stedet du nyter og surfer på i dette øyeblikk. 

lars@svaeveru.no

NG Spunky.JPG
simen tveit

Simen fant veien til Koret som følge av en rekke gode avgjørelser. Han fulgte softe pianotoner til det som i dag er hans hjem, hvor han nyter tilværelsen. Ellers er Simen glad i både drilling og snekring, og å vifte med det han har for hånd, såfremt han kan gjøre det på takt. Hva angår evner, er Simen habil med både fingre og kropp, og kan skape god lyd der andre møter motstand. 

simen@svaeveru.no

NG Minsten.JPG
Peter sekkesæter

Peter ble oppdaget første gang da han plutselig steg ut fra en sofa på Mausoleet. Hvor lenge han har vært der er uvisst, men mye tyder på at han har vært der hele sin oppvekst. Som Korets egen Steve-O er han ikke fremmed for å påføre seg selv smerte, noe han stadig gjør ved å spise for mye gluten. 

Peter er forøvrig også Minsten i Koret. Hvis han ikke er på Mausoleet, anbefaler Koret å lete videre i ballrommet på Åsane eller på offentlig transport, der han utelukkende reiser med barnebillett. Peter er dessuten også Korets Adzø®, og er ansvarlig for kostymelager og forvaltning av dette, noe Koret har stor nytte av. 

peters@svaeveru.no

© 2016 av Edbø(R) Pudding, Pat, Tora Burger, Gnurrg og Mari Johanna