DAGENS KOR

Dagens Svæveru'-Kor består av 19 Korister i sin beste alder. Den yngste, minstemann, er så vidt født, mens den eldste nærmer seg pensjonistenes rekker. Hva angår korets geografiske sammensetning, dominerer Østlandet fortsatt. Heldigvis har Koret tatt opp flere bergensere igjen, men teller dessverre også i dag en fra Haugesund. Likeså er det ingen grunn til å fortvile. Koret karrer seg igjennom både pensum og pandemi for å levere vakker kantatesang til enhver som lutter øre.

Koret er det Koret er.
Herman bøe vilseth

Herman er sønn av den folkekjære pianisten Trond Nagell Dahl. Da Trond ble mer opptatt av hårfrisyrer enn barneoppdragelse, rømte Herman fra sitt barndomshjem for å jobbe som vaskehjelp på gatekjøkken på Tåsen i Oslo. Vaskehjelpjobben gikk fort i vasken, og han bestemte seg raskt for å søke tilflukt hos Jalmar Laden, der han den dag i dag nyter tilværelsen som munter student. Måtte det vare.

Herman er Korets Sø®, og sørger for at Korets bar alltid er full av de herligste gleder. Ettersom Herman også er Faffar i Koret, er det dermed ingenting han ikke vet om både Koret og verden i følge ham selv.

hermanv@svaeveru.no

herman sletsjøe singsaas

Herman ble ved sin første entré på Jalmar Ladens Mausoleum forvekslet med Herman. Etter en stund kom det folk for øre at dette var to vidt forskjellige personer, og at Herman tvert imot burde bli forvekslet med den smilende ungfolen på Stabburets leverpostei. I dag lever Herman av postei og andre smørbare pålegg, og understreker i tide og utide at han ikke er fjern for tanken om en rotur på Lille Lungegårdsvann - med en boks prim i bakhånd, selvsagt.

Herman er Korets Dirigø®, og vifter dermed med hendene i takt og utakt til Korets musikalske skaperverk. Han er dessuten også Korets Jubilø®, og har dermed ansvar for korets jubileum og alt av jubileumsrelaterte saker.

hermans@svaeveru.no

jostein jacobsen

Jostein ble funnet svøpt i en krybbe i et Narnia-klesskap på Hatleberg. Da tre vise menn kom for å skjenke Jostein de herligste oppmerksomheter, hadde han forsvunnet sporløst. Han ble senere observert som aksjemegler i Shanghai, skuespiller i Haugesund og pilot i British Airways, før hans eksistens ble bekreftet på NHH en augustdag i 2017. Nå jobber han med å formulere seg på standard østnorsk, noe som på ingen måte er så jysla løye, som han ville sagt selv.

Jostein er Korets Administrø® og har per definisjon stålkontroll på alt.

 

jostein@svaeveru.no

magnus sommer

Magnus ble lenge forvekslet med sin egen onkel, før vi fant ut at Magnus var Magnus selv. Han ble født i april måned på Kypros, men da foreldrene misoppfattet det gode, kypriotiske vårværet som norsk sommer, fikk han sitt etternavn deretter. Magnus trives best i kjole, og tidvis i kombinasjon med hvitt, og er interessert i kulestøt, rekepilling og stavsprang. Når han ikke bedriver noen av disse aktivitetene spiller han fotball av amerikansk sort.

Magnus er Korets Regissø®, og sørger for å fange koristene på film i sine beste (les: verste) øyeblikk.

magnus@svaeveru.no

fullsizeoutput_161e.jpeg
JON HEINE TOFTEGAARD

Jon Heine er et klassisk eksempel på prematur fødsel, og var følgelig tiltenkt adoptert av sitt hittil ukjente opphav. På ferden til sin nye adoptivfamilie endte han opp i Loompaland, og ble således oppdratt av Oompa Loompaer. Her følte han seg hjemme da alle var på lik høyde som han, men ironisk nok fortalte en indre stemme at han måtte ta på seg større utfordringer. Hans søken etter mening tok han gjennom både tyske og franske riker, før han til slutt endte opp på Jalmar Ladens Mausoleum. På fritiden liker Jon Heine å drive med basketball, høydehopp, og å vite det som andre vet. 

jonheine@svaeveru.no

fullsizeoutput_161c.jpeg
EIRIK AARTHUN

Eirik er en mann som har møtt mye motgang gjennom livet, mye takket være hans enorme nese. Han klarte likevel å endre livet sitt til noe positivt, og er nå anerkjent som en av de alle største forkjemperne for like rettigheter for de med store nesegrev i moderne tid. Han er kåret til TIME Magazine "Nose of the Year" hele fem ganger, og var med på å grunnlegge bevegelsen "All Noses are Equal" i 2017. I dag lever Eirik et mer tilbaketrukkent liv der Kor tar opp mesteparten av tiden, selv om han skeier ut med migrene eller en liten bihulebetennelse i ny og ne. 

eirik@svaeveru.no

NG Tinius.JPG
Tinius Berntsen

Tinius ankom Mausoleet første gang gjennom luka, uvitende om at han ikke hadde noe der å gjøre. Livet hans har stort sett vært preget av utfordringer med hørselen, men dette har han lært seg å leve med. Dette er Koret glade for, ettersom at hørsel er en avgjørende faktor for hvor vidt man synger rent. 
Til daglig svømmer han gjennom tilværelsen, da han trives best under vann. Hvor vidt han har tatt seg vann over hodet eller ikke debateres ei, men at han trives i oppoverbakker med en racket i den ene hånden og en Hansapils i den andre, det er det ingen tvil om. 

Tinius er Korets Kassø®, og passer på å holde rekneskapet i balanse til enhver tid.

tinius@svaeveru.no

NG MJ.JPG
Lars mæhle

Lars snublet over Koret en fuktig høstkveld og var med det solgt.  Med et skarpt øye forstod han raskt at etter et helt år i militæret var det på tide å begynne med noe fornuftig, og valgte å starte i Kor. Han er hverken fremmed for nåler eller nåløyer og har således kontroll på både utstyr og hva nåler kan brukes til. Ellers er Lars glad i å være en høylytt representant for det bergenske, både hva angår skarring og det å stille seg uforstående til at Askøy ansees som en del av Bergen. 

Lars er Korets Mausolø®, og er derfor ansvarlig for korets uniformer og vårt kjære Mausoleum.

lars@svaeveru.no

NG Spunky.JPG
simen tveit

Simen fant veien til Koret som følge av en rekke gode avgjørelser. Han fulgte softe pianotoner til det som i dag er hans hjem, hvor han nyter tilværelsen. Ellers er Simen glad i både drilling og snekring, og å vifte med det han har for hånd, såfremt han kan gjøre det på takt. Hva angår evner, er Simen habil med både fingre og kropp, og kan skape god lyd der andre møter motstand. 

Simen er Korets Pianø®, og har således verdens mest kostbare hender, de er forsikret hos AIG.

simen@svaeveru.no

Stijn ble først oppdaget i en steinrøys ved Hatleberg, men da ingen var sikre på om Stijn uttales stein eller stin ble han vennlig bedt om å forlate området. For å pynte på søknad og CV brukte han de neste to årene på å lære seg kanonball, rulle-r og å bære diverse former for ferdigmat

Etter å ha slått knute på tungen rundt en barkrakk i Mausoleet fant Stijn det like greit å bli med i Kor.

Per dags dato er det ingen i Koret som vet hvordan Stijn egentlig uttales, men Koret har konkludert med at det ikke er så nøye så lenge han legger fra seg kanonball og ferdigmat utenfor Mausoleet. 

Stijn er Korets Platø® og forvalter Korets uvurdelige og velproduserte værker.

stijn@svaeveru.no

Stijn_edited.jpg
stijn van oorschot
DSC_0948_edited.jpg
EMIL GJØRVAD

Emil la fra seg en lovende karriere som Elvis-etterligner i Det Store Utland for å forfølge sin store lidenskap i livet, nemlig å bli Elvis-etterligner i Det Store Innland. I et skjebnesvangert øyeblikk under en konsert ble han bitt av en radioaktiv stråhatt og har siden den gang fremført vakker Kantatesang til enhver som villig eller motvillig skulle tenke seg å lytte. 

Siden Emils ankomst til Mausoleet har hans mørke røst ført til at hele skolens grunnmur har flyttet seg 4 cm til venstre. Dette syns Koret var like greit, da Faffar ikke lenger trenger å strekke seg like langt etter nærmeste Hansapils. 

Emil er Korets Krønikø®, og er ansvarlig for å ta bilder av koret på godt og vondt.

emil@svaeveru.no

DSC_0955_edited.jpg
ludvig lynum

Ingen i Koret er egentlig helt sikker på når og hvordan Ludvig ble en del av Svæverukoret. Skal man tro ryktebørs og jungeltelegraf, skal han angivelig være resultatet av formering på Adzø®s kostymelager. 

Ettersom ingen i Koret går på HandelsHøyskolens Realfagslinje har man ikke klart å finne ut hvordan det skulle gått seg til. Det faktum at alle Adzø®s kostymer avlegger løfte om sølibat gjør dessuten situasjonen enda mer uforståelig. Til tross for dette er Koret svært glad for at Ludvig er med, da han er et multitalent uten sidestykke. Han innehar nemlig verdensrekorder i potetløp, artikulasjon og hjemlengsel.

Ludvig er Korets Markø®, og han sees ofte spasere rundt i skolens ganger med hendene på ryggen, mens han forteller historier om hans yndlingssted, Flesland.

ludvig@svaeveru.no

DSC_0950_edited.jpg
marius berntsen

Marius har alltid vært opptatt av karriere. Karrierens innhold har imidlertid ikke vært så viktig. Så vidt Koret er kjent med, bestod hans første forretningsidé av å ligge på plenen til de som måtte ønske det og tjene penger som gress. Da Koret trengte nytt gulv på Maus, så Marius sitt stikk til å utvide sine horisonter og prøvde seg derfor som planke. Etter en liten stund som planke på gulvet, flyttet han fokus og ble planke på Rekka isteden. Det trives Koret godt med. Marius har forøvrig en tendens til å bli et nytt vesen helt ut av det blå. Koret ber derfor tilfeldig forbipasserende om å ikke tilby denne mannen flybensin.

Marius er Korets EDBø® og driver blant annet stedet du nyter og surfer på i dette øyeblikk. 

marius@svaeveru.no

245387412_323151279608108_7222176637708540446_n_edited.jpg
Jacob Brath

Jacob kom snublende inn på mausoleet etter å bodd i trenches  så lenge han kan huske. Han kom da inn med en bart som var vanskelig å fjerne blikket fra. Jacob er nemlig en mann som alltid har vært opptatt av bart. Helt siden han grodde sine første ansiktshår har han arbeidet iherdig for å opprettholde kosteskaftet under nasen. Til Jacobs store fortvilelse har denne barten nå forsvunnet. Han bruker derfor mesteparten av tiden sin på å lete etter den, og setter stor pris på om folk kan hjelpe til å lete.  Utenom å lete etter bart liker Jacob å henge i Nygårdsparken og Danmarksplass der han utelukkende leter etter Nils. 

jacob@svaeveru.no

DSC_0945_edited.jpg
Hermund altenau

Hermund er en skrue av de sjeldne. Koret er ikke helt sikker på hvordan han endte opp på rekka, men nyter de fordelene det gir. Hermund er nemlig en mann som kan alt fra å legge lister til å skifte sko. Med sine gigantiske hender er Hermund ofte å se flyvende rundt mens han fikler på noe som nødvendigvis ikke trengs å fikles på. I tillegg til å fikle på ting liker Hermund å produsere de merkeligste lyder fra sine dippedutter. Han innehar også Korets løseste hofter, og er ikke fremmed for vise de frem. Dersom det er noe du skulle trenge er Koret sikker på at Hermund innehar dette i sitt lager på Voss.

Hermund er Korets Adzø®, og er ansvarlig for kostymelager og forvaltning av dette, noe Koret har stor nytte av.

hermund@svaeveru.no

DSC_0952_edited.jpg
håkon hope

Håkon ble en regnfull dag i oktober funnet på lageret der han vimset rundt og fortalte om hvordan han i sitt tidligere liv hadde bekjempet alle de syv dvergene (les: sjuerbanden) til Snehvit. Hvordan han bekjempet sjuerbanden og med hvilket våpen er det kun han som vet. Etter å ha kommet til hektene bestemte Håkon seg for å kjempe nye kamper. Han er nå en stolt forkjemper for Korets lager. Han jobber nå iherdig for å påplass en eget fag på bachelor. Så dersom du skulle ønske å komme i kontakt med Håkon vil Koret anbefale å lete på lageret først der han befinner seg i tide og utide.

haakon@svaeveru.no

DSC_0957_edited.jpg
Mikkel dybvad

Mikkel kom opp av flosshatten som en rev og lusket seg inn på vårt kjære Mausoleum en regnfull høstdag. Da han oppdaget at alle dyrene der var utstoppet bestemte han seg kjapt for å konvertere fra rev til Korist på rekka. Dette er Koret svært glad for da han utelukkende bringer herlige mørke toner til vårt produkt.

mikkel@svaeveru.no

DSC_0958_edited.jpg
magnus brunsberg

Magnus har brukt store deler av livet på å utforske alle bussholdeplassene vi har her til lands. Da bussen omsider stoppet på Handelshøyskolen ble Magnus nysgjerrig på noen lyder, som gjorde at han for første gang på lenge gikk av bussen. Han fulgte disse lydene helt til Jalmar Ladens Mausoleum. Det var Korets toner (herlige sådan) som hadde lokket han ned. Magnus er forøvrig litt for glad i pizzabæring og ferdigmat. Det mange heller ikke vet er at han vokste opp i Mummidalen. 

magnusb@svaeveru.no

DSC_0960_edited.jpg
filip flaa

Filip har alltid vært fascinert av høye ting. Etter å reist jorden rundt i jakt på det høyeste av det høye. Tok han turen til Jalmar Ladens Mausoleum for å se hva han kunne finne. Der fant han et Kor som var så høye på seg selv at han ble helt målløs. Nå bruker han mesteparten av tiden på å finne ut hvordan han kan bli enda høyere. Han blir derfor ofte observert liggende, da han øyner et håp om at tyngdekraften skal strekke han ut til nye høyder. Noe ikke mange vet er at det er Filip sin stemme som har dubbet Mikke Mus. Han blir svært glad dersom noen spør om han kan vise dette.

Filip er forøvrig Minsten i Koret. Hvis han ikke er å finne i Mausoleet, anbefaler Koret å lete videre i ballrommet på IKEA i Åsane eller på offentlig transport, der han utelukkende reiser med barnebillett.

filip@svaeveru.no