DAGENS KOR

Dagens Svæveru'-Kor består av 12 Korister i sin beste alder. Den yngste, minstemann, er så vidt født, mens den eldste nærmer seg pensjonistenes rekker. Hva angår korets geografiske sammensetning, dominerer Østlandet fortsatt. Heldigvis har Koret tatt opp flere bergensere igjen, men teller dessverre også i dag en fra Haugesund. Likeså er det ingen grunn til å fortvile. Koret karrer seg igjennom både pensum og pandemi for å levere vakker kantatesang til enhver som lutter øre.
Koret er det Koret er.
peter syse

Peter er sønn av den beryktede postmannen Pat. Da Pat var opptatt av å levere brev og passe katta, måtte Peter finne sin egen vei. Etter syv år som lommetyv, ble Peter plukket opp av den lokale frikirken. Men etter å ha brutt ni av de ti bud, ble han brått kastet ut. Heldigvis for Peter fant han på nytt trygghet og frelse i Jalmar Laden Mausoleum, der ingen dømmer han og han kan være seg selv, noe både han og Koret setter pris på.

 

Peter er også Korets Administrø®  og har per definisjon stålkontroll på alt. Ettersom Peter også er Faffar i Koret, er det dermed ingenting han ikke vet om både Koret og verden i følge ham selv.  

peter@svaeveru.no

Herman bøe vilseth

Herman er sønn av den folkekjære pianisten Trond Nagell Dahl. Da Trond ble mer opptatt av hårfrisyrer enn barneoppdragelse, rømte Herman fra sitt barndomshjem for å jobbe som vaskehjelp på gatekjøkken på Tåsen i Oslo. Vaskehjelpjobben gikk fort i vasken, og han bestemte seg raskt for å søke tilflukt hos Jalmar Laden, der han den dag i dag nyter tilværelsen som munter student. Måtte det vare.

Herman er Korets Kassø® og passer på å holde rekneskapet i balanse til enhver tid.

hermanv@svaeveru.no

herman sletsjøe singsaas

Herman ble ved sin første entré på Jalmar Ladens Mausoleum forvekslet med Herman. Etter en stund kom det folk for øre at dette var to vidt forskjellige personer, og at Herman tvert imot burde bli forvekslet med den smilende ungfolen på Stabburets leverpostei. I dag lever Herman av postei og andre smørbare pålegg, og understreker i tide og utide at han ikke er fjern for tanken om en rotur på Lille Lungegårdsvann - med en boks prim i bakhånd, selvsagt.

Herman er Korets Dirigø®, og vifter dermed med hendene i takt og utakt til Korets musikalske skaperverk. Han er dessuten også Korets Jubilø®, og har dermed ansvar for korets jubileum og alt av jubileumsrelaterte saker.

hermans@svaeveru.no

jostein jacobsen

Jostein ble funnet svøpt i en krybbe i et Narnia-klesskap på Hatleberg. Da tre vise menn kom for å skjenke Jostein de herligste oppmerksomheter, hadde han forsvunnet sporløst. Han ble senere observert som aksjemegler i Shanghai, skuespiller i Haugesund og pilot i British Airways, før hans eksistens ble bekreftet på NHH en augustdag i 2017. Nå jobber han med å formulere seg på standard østnorsk, noe som på ingen måte er så jysla løye, som han ville sagt selv.

Josten er Korets Platø® og forvalter Korets uvurdelige og velproduserte værker.

 

jostein@svaeveru.no

magnus sommer

Magnus ble lenge forvekslet med sin egen onkel, før vi fant ut at Magnus var Magnus selv. Han ble født i april måned på Kypros, men da foreldrene misoppfattet det gode, kypriotiske vårværet som norsk sommer, fikk han sitt etternavn deretter. Magnus trives best i kjole, og tidvis i kombinasjon med hvitt, og er interessert i kulestøt, rekepilling og stavsprang. Når han ikke bedriver noen av disse aktivitetene spiller han fotball av amerikansk sort.

Magnus er Korets Markø®, og han sees ofte spasere rundt i skolens ganger med hendene på ryggen, mens han forteller historier om hans yndlingssted, Flesland.

magnus@svaeveru.no

fullsizeoutput_161e.jpeg
JON HEINE TOFTEGAARD

Jon Heine er et klassisk eksempel på prematur fødsel, og var følgelig tiltenkt adoptert av sitt hittil ukjente opphav. På ferden til sin nye adoptivfamilie endte han opp i Loompaland, og ble således oppdratt av Oompa Loompaer. Her følte han seg hjemme da alle var på lik høyde som han, men ironisk nok fortalte en indre stemme at han måtte ta på seg større utfordringer. Hans søken etter mening tok han gjennom både tyske og franske riker, før han til slutt endte opp på Jalmar Ladens Mausoleum. På fritiden liker Jon Heine å drive med basketball, høydehopp, og å vite det som andre vet. 

Jon Heine er Korets Mausolø®, og er derfor ansvarlig for korets uniformer og vårt kjære Mausoleum.

jonheine@svaeveru.no

fullsizeoutput_161c.jpeg
EIRIK AARTHUN

Eirik er en mann som har møtt mye motgang gjennom livet, mye takket være hans enorme nese. Han klarte likevel å endre livet sitt til noe positivt, og er nå anerkjent som en av de alle største forkjemperne for like rettigheter for de med store nesegrev i moderne tid. Han er kåret til TIME Magazine "Nose of the Year" hele fem ganger, og var med på å grunnlegge bevegelsen "All Noses are Equal" i 2017. I dag lever Eirik et mer tilbaketrukkent liv der Kor tar opp mesteparten av tiden, selv om han skeier ut med migrene eller en liten bihulebetennelse i ny og ne. 

Eirik er Korets Regissø®, og sørger for å fange koristene på film i sine beste (les: verste) øyeblikk.

eirik@svaeveru.no

NG Tinius.JPG
Tinius Berntsen

Tinius ankom Mausoleet første gang gjennom luka, uvitende om at han ikke hadde noe der å gjøre. Livet hans har stort sett vært preget av utfordringer med hørselen, men dette har han lært seg å leve med. Dette er Koret glade for, ettersom at hørsel er en avgjørende faktor for hvor vidt man synger rent. 
Til daglig svømmer han gjennom tilværelsen, da han trives best under vann. Hvor vidt han har tatt seg vann over hodet eller ikke debateres ei, men at han trives i oppoverbakker med en racket i den ene hånden og en Hansapils i den andre, det er det ingen tvil om. 

Tinius er Korets Krønikø®, og er ansvarlig for å ta bilder av koret på godt og vondt.

tinius@svaeveru.no

NG MJ.JPG
Lars mæhle

Lars snublet over Koret en fuktig høstkveld og var med det solgt.  Med et skarpt øye forstod han raskt at etter et helt år i militæret var det på tide å begynne med noe fornuftig, og valgte å starte i Kor. Han er hverken fremmed for nåler eller nåløyer og har således kontroll på både utstyr og hva nåler kan brukes til. Ellers er Lars glad i å være en høylytt representant for det bergenske, både hva angår skarring og det å stille seg uforstående til at Askøy ansees som en del av Bergen. 

Lars er Korets EDBø® og driver blant annet stedet du nyter og surfer på i dette øyeblikk. 

lars@svaeveru.no

NG Spunky.JPG
simen tveit

Simen fant veien til Koret som følge av en rekke gode avgjørelser. Han fulgte softe pianotoner til det som i dag er hans hjem, hvor han nyter tilværelsen. Ellers er Simen glad i både drilling og snekring, og å vifte med det han har for hånd, såfremt han kan gjøre det på takt. Hva angår evner, er Simen habil med både fingre og kropp, og kan skape god lyd der andre møter motstand. 

Simen er Korets Pianø®, og har således verdens mest kostbare hender, de er forsikret hos AIG.

simen@svaeveru.no

NG Minsten.JPG
PETER SEKKESÆTER

Peter ble oppdaget første gang da han plutselig steg ut fra en sofa på Mausoleet. Hvor lenge han har vært der er uvisst, men mye tyder på at han har vært der hele sin oppvekst. Som Korets egen Steve-O er han ikke fremmed for å påføre seg selv smerte, noe han stadig gjør ved å spise for mye gluten. 

Peter er  Korets Adzø®, og er ansvarlig for kostymelager og forvaltning av dette, noe Koret har stor nytte av. 

peters@svaeveru.no

Arnehodet2.png
stijn van oorschot

Stijn ble først oppdaget i en steinrøys ved Hatleberg, men da ingen var sikre på om Stijn uttales stein eller stin ble han vennlig bedt om å forlate området. For å pynte på søknad og CV brukte han de neste to årene på å lære seg kanonball, rulle-r og å bære diverse former for ferdigmat

Etter å ha slått knute på tungen rundt en barkrakk i Mausoleet fant Stijn det like greit å bli med i Kor.

Per dags dato er det ingen i Koret som vet hvordan Stijn egentlig uttales, men Koret har konkludert med at det ikke er så nøye så lenge han legger fra seg kanonball og ferdigmat utenfor Mausoleet.

stijn@svaeveru.no

Arnehodet2.png
EMIL GJØRVAD

Emil la fra seg en lovende karriere som Elvis-etterligner i Det Store Utland for å forfølge sin store lidenskap i livet, nemlig å bli Elvis-etterligner i Det Store Innland. I et skjebnesvangert øyeblikk under en konsert ble han bitt av en radioaktiv stråhatt og har siden den gang fremført vakker Kantatesang til enhver som villig eller motvillig skulle tenke seg å lytte. 

Siden Emils ankomst til Mausoleet har hans mørke røst ført til at hele skolens grunnmur har flyttet seg 4 cm til venstre. Dette syns Koret var like greit, da Faffar ikke lenger trenger å strekke seg like langt etter nærmeste Hansapils.

emil@svaeveru.no

Arnehodet2.png
ludvig lynum

Ingen i Koret er egentlig helt sikker på når og hvordan Ludvig ble en del av Svæverukoret. Skal man tro ryktebørs og jungeltelegraf, skal han angivelig være resultatet av formering på Adzø®s kostymelager. 

Ettersom ingen i Koret går på HandelsHøyskolens Realfagslinje har man ikke klart å finne ut hvordan det skulle gått seg til. Det faktum at alle Adzø®s kostymer avlegger løfte om sølibat gjør dessuten situasjonen enda mer uforståelig. 

Til tross for dette er Koret svært glad for at Ludvig er med, da han er et multitalent uten sidestykke. Han innehar nemlig verdensrekorder i potetløp, artikulasjon og hjemlengsel.

ludvig@svaeveru.no

Arnehodet2.png
marius berntsen

Marius har alltid vært opptatt av karriere. Karrierens innhold har imidlertid ikke vært så viktig. Så vidt Koret er kjent med, bestod hans første forretningsidé av å ligge på plenen til de som måtte ønske det og tjene penger som gress. Da Koret trengte nytt gulv på Maus, så Marius sitt stikk til å utvide sine horisonter og prøvde seg derfor som planke. Etter en liten stund som planke på gulvet, flyttet han fokus og ble planke på Rekka isteden. Det trives Koret godt med.

Marius er forøvrig Minsten i Koret. Hvis han ikke er å finne i Mausoleet, anbefaler Koret å lete videre i ballrommet på IKEA i Åsane eller på offentlig transport, der han utelukkende reiser med barnebillett. 

marius@svaeveru.no