top of page

Hvem er hvem? 

Dagens Svæveru'-kor består av 16 Korister i sin beste alder. Koret er for tiden i en perfekt balanse, hvor de eldste selvfølgelig er eldst og de yngste er veldig unge. Den yngste, minstemann, er så vidt født, mens den eldste nærmer seg pensjonistenes rekker. Hva angår korets geografiske sammensetning, dominerer heldigvis Østlandet fortsatt. Men koret preges allikevel av skarring og ulyder til en viss grad, samtidig som to nordlendinger har sneket seg inn utenfor korets radar. Likeså er det ingen grunn til å fortvile. Koret karrer seg igjennom både pensum og økonomiske kriser for å levere vakker kantatesang til enhver som lutter øre. Koret er det Koret er.

Ludvig Lynum 

Ingen i Koret er egentlig helt sikker på når og hvordan Ludvig ble en del av Svæverukoret. Skal man tro ryktebørs og jungeltelegraf, skal han angivelig være resultatet av formering på Adzø®s kostymelager. 

Ettersom ingen i Koret går på HandelsHøyskolens Realfagslinje har man ikke klart å finne ut hvordan det skulle gått seg til. Det faktum at alle Adzø®s kostymer avlegger løfte om sølibat gjør dessuten situasjonen enda mer uforståelig. Til tross for dette er Koret svært glad for at Ludvig er med, da han er et multitalent uten sidestykke. Han innehar nemlig verdensrekorder i potetløp, artikulasjon og hjemlengsel. Ludvig har også rollen som Korets Faffar, han er altså den eldste og sådan viseste i Koret. 

Ludvig er Korets Administø® og har følgelig ansvar for å passe på den krevende og til dels tunge dag til dag driften. Perfekt, som han ville sagt det selv. 

ludvig@svaeveru.no

 • Instagram

Marius Berntsen

Marius har alltid vært opptatt av karriere. Karrierens innhold har imidlertid ikke vært så viktig. Så vidt Koret er bekjent, bestod hans første forretningsidé av å ligge på plenen til de som måtte ønske det og tjene penger som gress. Da Koret trengte nytt gulv på Maus, så Marius sitt stikk til å utvide sine horisonter og prøvde seg derfor som planke. Etter en liten stund som planke på gulvet, flyttet han fokus og ble planke på Rekka isteden. Det trives Koret godt med. Marius har forøvrig en tendens til å bli et nytt vesen helt ut av det blå. Koret ber derfor tilfeldig forbipasserende om å ikke tilby denne mannen flybensin.

Marius er Korets Dirigø® og er således svært opptatt med å vifte med armene i tide og utide. 

marius@svaeveru.no

 • Instagram

Filip Flaa

Filip har alltid vært fascinert av høye ting. Etter å reist jorden rundt i jakt på det høyeste av det høye. Tok han turen til Jalmar Ladens Mausoleum for å se hva han kunne finne. Der fant han et Kor som var så høye på seg selv at han ble helt målløs. Nå bruker han mesteparten av tiden på å finne ut hvordan han kan bli enda høyere. Han blir derfor ofte observert liggende, da han øyner et håp om at tyngdekraften skal strekke han ut til nye høyder. Noe ikke mange vet er at det er Filip sin stemme som har dubbet Mikke Mus. Han blir svært glad dersom noen spør om han kan vise dette.

Mikkel er Korets Kassø® og forsøker iherdig å holde rekneskapet i balanse.​​​

filip@svaeveru.no

 • Instagram

Henrik Hurlen

Henrik har i tre lange år spasert rundt gjennom NHHs jungel av tidstyver før han til slutt fant frem til Jalmar Ladens Mausoleum. Hvis det å bruke tid på uviktige ting hadde vært en konkurranse, hadde ikke denne fyren deltatt fordi han var opptatt med noe uviktig. Foruten å være fryktelig gammel, er han også voldsomt dum. Denne fyren er veldig glad i å vite alt om alt og alle, men uten å egentlig vite noen ting om noe. På den gode siden er han Kastratenes nyeste medlem, til tross for at han mangler noen centimeter for å nå opp til de høyeste tonene. 

Henrik er Korets Mausolø®, og er derfor ansvarlig for korets uniformer og vårt kjære Mausoleum.

henrik@svaeveru.no

 • Linkedin

Emil Dehlin Hansen

Da Emil kjørte hundespannet sin feil, på den årlige Senja-Askøy-turen sin, havnet han innerst i kjelleren. Emil skjønte verken språket eller hva som foregikk, ettersom han tidligere kun hadde hørt joik. Emil likte derimot tanken på å knytte bekjentskaper med andre individer enn kun hundene fra spannet. Emil prøver iherdig å overbevise kunstnerisk om at koret behøver en samisk kantate. Ellers konsumerer han voldsomme mengder med reinsdyrkjøtt og mimrer ofte tilbake til tidene etter Tsjernobyl-ulykken. En tid hvor familiens reinsdyrdrift måtte legges ned og byttes ut med Brun og Blid-virksomhet. Denne virksomheten kan man se på lang vei, ettersom det alltid ser ut som Emil kom hjem fra Syden i forrige uke. 

Emil er Korets Sø®, til tross for at han er fra Nord. Emil sørger for at Korets bar alltid er full av de herrrrligste gleder.

emild@svaeveru.no

 • Instagram

Arman Lange 

Etter et mislykket forsøk på et pyramidespill, i hovedstaden Kristiania, vendte Arman snuten vestover. Dessverre oppdaget han det stigende Bergenske rusmiljøet, og begynte dermed å lange ulike messigheter. Langingen gikk fort over til eget bruk, men en dag utenfor Wesselstuen, oppdaget han et mannskor. Han fant fort ut at han ikke kunne stå på rekka med knekk i knærne. Han la dermed knarket på hylla og byttet ut grass med bass, noe koret trives godt med. Man kan tidvis se tendenser av Armans gamle liv ved at han sverger på å kun sove på bussholdeplasser, kjøre i seg ethvert produkt som finnes på gaten, samt å prate i et tempo som tilsvarer 0,5 av en vanlig persons taletempo

arman@svaeveru.no

 • Instagram

August Torrissen

August gled inn på Maus, mens han humret for seg selv en tilfeldig kjellerfest. Sjokket ble stort for Bodøværingen, når Sø® introduserte sin herrlige fisk, noe han tidligere kun hadde sett i fysisk form. Han bestemte seg dermed for å prøve seg på rekka for å lære mer om denne flytende fisken. Dessuten mener August at det ikke er vits å kjøpe et produkt om man ikke kjøper doble siffer av produktet. "En mann med stort potensiale" sier Sø® selv om unggutten. 

August er Korets Krønikø® og tar bilder av Koret i tide og utide. 

​​

august@svaeveru.no

 • Instagram

Lars Broch Bjørgaas

Etter en mislykket finalekamp i rumpeldunk for Gryffindor, besluttet Lars seg for å legge kosteskaftet på hylla. Han bestemte seg for å heller gjenopplive sine svært godt skjulte musikalske talenter, ettersom dette ikke egnet seg på Galtvort. På leting etter et sted å få utløp for disse talentene, gjorde dessverre Lars’ rød-grønne fargeblindhet at han ble med i feil hus. Heldigvis for Lars fant han ut at Svæveru’ alltid sang med en hansapilsner, eller juleøl for den saks skyld, når de var på rekka. Han fant frem til riktig dør i kjelleren, og har siden da alltid betrodd seg til den lille grønne. Lars erfaringer fra sitt tidligere hus, gjorde han til et perfekt tilskudd blant kastratene, ettersom han konstant synger i falsett og sverger til at Bergenske leker er noe en Korist bør drive på med.  

Lars er Korets Plattø® og setter platene til Koret høyere enn seg selv. Lars har også et ansvar for Korets anti-musikalske og anti-turnétekniske klær 

larsb@svaeveru.no

 • Instagram
DSC08572.jpg

Jakob Lie Tønnesen

Etter mislykkede forsøk på Forsvarets evnetester var Jakobs drømmer om Krigsskolen lagt i grus. Da det i tillegg kom formaninger om at han ikke måtte søke igjen, vendte Jakob snuten østover. I Kina oppdaget Jakob munketilværelsen og det nye livet passet han som hånd i hanske, men etter flere år med sølibat og mediteringer, trengte Jakob liv og ståhei. Som tidligere revysjef hadde han et sterkt ønske om å kunne utfolde seg mer kreativt, og etter tunge avveielser bestemte han seg for å forlate munkelivet og reise til arnestedet for revykunsten, nemlig Bergen. Dessverre for Jakob ble han leder for feil revy, da han ikke rakk å lese ferdig søknadsskjemaet. Livet til Jakob har vært fylt av høy-og lavkonjukturer, så han skled dermed perfekt inn midt på rekka. Jakob er nemlig Kast+ sitt eldste medlem. 

 

Jakob er Korets Adzø® og jobber derfor iherdig med å formere nye kostymer til Lagers.

jakob@svaeveru.no

 • Instagram
DSC08527.jpg

Tobias Fladby

Tobias er en mann med mange egenskaper. Foruten å være svært glad i å snakke, har Tobias en helt spesiell forkjærlighet og fascinasjon for baseball, damer som er eldre enn han selv og tropiske strøk. Da han under damenes tale på Gardeballet forsøkte å forføre Sonja, ble Kongen svært opprørt og hans karriere som Gardist ble brått over. Livet gikk heldigvis videre for Tobias og det er få som vet at det faktisk er Tobias som gründet Norges minst solgte brus Tropo. Etter dette mislykkede forsøket så han sitt snitt til å faktisk lære litt om handel og økonomi og begynte på Handelshøyskolen. Han forsøker den dag i dag iherdig å få Tropo brusen inn i Sø®s sortiment. 

Tobias er Korets Markø® og har blant annet ansvar for Korets flagg og svijern, samt å bruke sine gode LinkedIn egenskaper til å markedsføre Koret på en passende måte. 

tobias@svaeveru.no

 • Instagram

Kristoffer Schjølberg

Under den årlige matmessen i Shanghai fikk Kristoffer høre Kaloriale Gastromate for første gang. Han ble umiddelbart bergtatt og ga opp sin lysende karriere som gjærspaltist for å reise til Bergen og begynne på Handelshøyskolen. Til Kristoffers store fortvilelse levde ikke Gastro da han omsider ankom Mausoleet, men som tidligere bransjemann finner han heldigvis stor glede i alt det gode som befinner seg i Sø®s bar. Foruten dette er Kristoffer Bassrekkas nyeste medlem og han blir svært glad hvis tilfeldige forbipasserende ber han om å brumme litt. 

 

Kristoffer er Korets Regissø® og har således ansvar for å filmdokumentere alt av Korets sprell. 

kristoffer@svaeveru.no

 • Instagram
DSC08534.jpg

Fredrik Røren

Etter å ha hamret og hakket i tenna til samtlige små barn i Oslo-regionen ble Fredrik omsider tatt av tannbørsten. Denne opplevelsen var særdeles traumatisk for Fredrik og ga ham varige men, både i form av en livsvarig krusedull på hodet, men også en noe sensuell skarre-r. Når Fredrik ikke lager hull i tenner eller spiser loff med sirup på, er han veldig glad i å synge. Til Korets store skuffelse kan vi dessverre stadig vekk se glimt av hans uhyggelige fortid da han sverger til å gå å nynne på «Ikke gjør som mora di sier Jens». 

 

Fredrik er Korets minstemann og har fast konto på Rubens skattkammer samt leketøysbutikken Ringo på Bergen Storsenter. Fredrik just loves his toys, go go ga ga.

Fredrik er Korets EDBø® og driver blant annet det stedet du surfer så elegant på nå. 

fredrik@svaeveru.no

 • Instagram
404597052_950529556566576_7398381614058956776_n.jpg
Norsa Ball twentytwentythree 0423.jpg

Koret under opptreden på NORSA-ballet, Waldorf Astoria Hotell, Edinburgh 2023 

bottom of page