top of page

Hvem er hvem? 

Dagens Svæveru'-kor består av 12 Korister i sin beste alder. Koret er for tiden i en perfekt balanse, hvor de eldste selvfølgelig er eldst og de yngste er veldig unge. Den yngste, minstemann, er så vidt født, mens den eldste nærmer seg pensjonistenes rekker. Hva angår korets geografiske sammensetning, dominerer heldigvis Østlandet fortsatt. Men koret preges allikevel av skarring og ulyder til en viss grad, samtidig som to nordlendinger har sneket seg inn utenfor korets radar. Likeså er det ingen grunn til å fortvile. Koret karrer seg igjennom både pensum og økonomiske kriser for å levere vakker kantatesang til enhver som lutter øre. Koret er det Koret er.

Tinius Berntsen

Tinius ankom Mausoleet første gang gjennom luka, uvitende om at han ikke hadde noe der å gjøre. Livet hans har stort sett vært preget av utfordringer med hørselen, men dette har han lært seg å leve med. Dette er Koret glade for, ettersom at hørsel er en avgjørende faktor for hvor vidt man synger rent. 
Til daglig svømmer han gjennom tilværelsen, da han trives best under vann. Hvor vidt han har tatt seg vann over hodet eller ikke debateres ei, men at han trives i oppoverbakker med en racket i den ene hånden og en Hansapils i den andre, det er det ingen tvil om. 

Tinius er korets Dirigø®, Administø® og Faffar. Han er derfor svært opptatt med å vifte med armene i tide og utide samt å passe på den krevende og til dels tunge dag til dag driften. ​

tinius@svaeveru.no

 • Instagram

Simen Tveit 

Simen fant veien til Koret som følge av en rekke gode avgjørelser. Han fulgte softe pianotoner til det som i dag er hans hjem, hvor han nyter tilværelsen. Ellers er Simen glad i både drilling og snekring, og å vifte med det han har for hånd, såfremt han kan gjøre det på takt. Hva angår evner, er Simen habil med både fingre og kropp, og kan skape god lyd der andre møter motstand. Vår kjære pianist er også forøvrig korets peneste mann, noe han selv mener er velfortjent.   

Simen er Korets Pianø®, og har således verdens mest kostbare hender, de er forsikret hos AIG.

simen@svaeveru.no

 • Instagram

Ludvig Lynum 

Ingen i Koret er egentlig helt sikker på når og hvordan Ludvig ble en del av Svæverukoret. Skal man tro ryktebørs og jungeltelegraf, skal han angivelig være resultatet av formering på Adzø®s kostymelager. 

Ettersom ingen i Koret går på HandelsHøyskolens Realfagslinje har man ikke klart å finne ut hvordan det skulle gått seg til. Det faktum at alle Adzø®s kostymer avlegger løfte om sølibat gjør dessuten situasjonen enda mer uforståelig. Til tross for dette er Koret svært glad for at Ludvig er med, da han er et multitalent uten sidestykke. Han innehar nemlig verdensrekorder i potetløp, artikulasjon og hjemlengsel.

Ludvig er Korets Sø®, og sørger for at Korets bar alltid er full av de herligste gleder. Perfekt, som han ville sagt det selv. 

ludvig@svaeveru.no

 • Instagram

Marius Berntsen

Marius har alltid vært opptatt av karriere. Karrierens innhold har imidlertid ikke vært så viktig. Så vidt Koret er bekjent, bestod hans første forretningsidé av å ligge på plenen til de som måtte ønske det og tjene penger som gress. Da Koret trengte nytt gulv på Maus, så Marius sitt stikk til å utvide sine horisonter og prøvde seg derfor som planke. Etter en liten stund som planke på gulvet, flyttet han fokus og ble planke på Rekka isteden. Det trives Koret godt med. Marius har forøvrig en tendens til å bli et nytt vesen helt ut av det blå. Koret ber derfor tilfeldig forbipasserende om å ikke tilby denne mannen flybensin.

marius@svaeveru.no

 • Instagram

Hermund Alteneu

Hermund er en skrue av de sjeldne. Koret er ikke helt sikker på hvordan han endte opp på rekka, men nyter de fordelene det gir. Hermund er nemlig en mann som kan alt fra å legge lister til å skifte sko. Med sine gigantiske hender er Hermund ofte å se flyvende rundt mens han fikler på noe som nødvendigvis ikke trengs å fikles på. I tillegg til å fikle på ting liker Hermund å produsere de merkeligste lyder fra sine dippedutter. Han innehar også Korets løseste hofter, og er ikke fremmed for vise de frem. Dersom det er noe du skulle trenge er Koret sikker på at Hermund innehar dette i sitt lager på Voss.

Hermund er Korets Mausolø®, og er derfor ansvarlig for korets uniformer og vårt kjære Mausoleum.

Hermund@svaeveru.no

 • Instagram

Mikkel Dybvad

Mikkel kom opp av flosshatten som en rev og lusket seg inn på vårt kjære Mausoleum en regnfull høstdag. Da han oppdaget at alle dyrene der var utstoppet bestemte han seg kjapt for å konvertere fra rev til Korist på rekka.  Han er også stolt eier av korets mest firkantede ansikt, men lar ikke dette stoppe han fra å levere softe og velformede toner til vårt produkt. Utenom å jakte på ulike sorter av høns, har han tatt på seg det ærefulle oppdrag i å prøve å diagnostisere Pytt, ved å gå psykologiens veier. 

Mikkel er Korets Kassø® og forsøker iherdig å holde rekneskapet i balanse.

mikkel@svaeveru.no

 • Instagram

Filip Flaa

Filip har alltid vært fascinert av høye ting. Etter å reist jorden rundt i jakt på det høyeste av det høye. Tok han turen til Jalmar Ladens Mausoleum for å se hva han kunne finne. Der fant han et Kor som var så høye på seg selv at han ble helt målløs. Nå bruker han mesteparten av tiden på å finne ut hvordan han kan bli enda høyere. Han blir derfor ofte observert liggende, da han øyner et håp om at tyngdekraften skal strekke han ut til nye høyder. Noe ikke mange vet er at det er Filip sin stemme som har dubbet Mikke Mus. Han blir svært glad dersom noen spør om han kan vise dette.

Filip er Korets Krønikø® og sørger for å ta bilde av Korets hendinger i tide og utide. 

filip@svaeveru.no

 • Instagram

Henrik Hurlen

Henrik har i tre lange år spasert rundt gjennom NHHs jungel av tidstyver før han til slutt fant frem til Jalmar Ladens Mausoleum. Hvis det å bruke tid på uviktige ting hadde vært en konkurranse, hadde ikke denne fyren deltatt fordi han var opptatt med noe uviktig. Foruten å være fryktelig gammel, er han også voldsomt dum. Denne fyren er veldig glad i å vite alt om alt og alle, men uten å egentlig vite noen ting om noe. På den gode siden er han Kastratenes nyeste medlem, til tross for at han mangler noen centimeter for å nå opp til de høyeste tonene. 

 

Henrik er korets Markø® og har blant annet ansvar for Korets flagg og svijern, samt å bruke sine gode LinkedIn egenskaper til å markedsføre Koret på en passende måte. 

henrik@svaeveru.no

 • Linkedin

Emil Dehlin Hansen

Da Emil kjørte hundespannet sin feil, på den årlige Senja-Askøy-turen sin, havnet han innerst i kjelleren. Emil skjønte verken språket eller hva som foregikk, ettersom han tidligere kun hadde hørt joik. Emil likte derimot tanken på å knytte bekjentskaper med andre individer enn kun hundene fra spannet. Emil prøver iherdig å overbevise kunstnerisk om at koret behøver en samisk kantate. Ellers konsumerer han voldsomme mengder med reinsdyrkjøtt og mimrer ofte tilbake til tidene etter Tsjernobyl-ulykken. En tid hvor familiens reinsdyrdrift måtte legges ned og byttes ut med Brun og Blid-virksomhet. Denne virksomheten kan man se på lang vei, ettersom det alltid ser ut som Emil kom hjem fra Syden i forrige uke. 

Emil er Korets Adzø® og har sådan ansvar for at vanndunkene til enhver tid er tømt. 

emild@svaeveru.no

 • Instagram

Jørgen Ellekjær

Etter å ha solgt sin siste ku og gitt fra seg stillingen som Nest-leder i Senterpartiets ungdomsparti, fikk han spart opp nok til en togbillett til Bergen. Da Jørgen sa han var fra Ås, trodde koret han mente en forkortelse for Åsane, og var svært kjent i Bergen by. I virkeligheten var det første gang Jørgen så et fjell, og ihvertfall syv stykk i en by! Som stolt medlem av Flat Earth society, gjorde dette nye landskapet, som var langt fra hans flate hjemsted, han svært usikker. Hvordan i all verden kunne de drive med jordbruk på et så ujevnt og bratt terreng? Da Jørgen fikk høre at det var et kor som sang om hans største kjærlighet, landbruk, bestemte han seg for å dra på opptak. Til hans store fortvilelse sang ikke koret lenger om jordbruk. 

Jørgens største ønske for sin tilværelse i kor er derfor å en dag kunne vekke EEC-kantaten til live igjen. 

Jørgen er Korets Plattø®, og forvalter Korets uvurdelige og velproduserte verker. Samtidig sørger han for at koret alltid holder seg oppdatert på motefronten, i formen av vår nydelige Svæveru' bekledning. 

jorgen@svaeveru.no

 • Instagram

Arman Lange 

Etter et mislykket forsøk på et pyramidespill, i hovedstaden Kristiania, vendte Arman snuten vestover. Dessverre oppdaget han det stigende Bergenske rusmiljøet, og begynte dermed å lange ulike messigheter. Langingen gikk fort over til eget bruk, men en dag utenfor Wesselstuen, oppdaget han et mannskor. Han fant fort ut at han ikke kunne stå på rekka med knekk i knærne. Han la dermed knarket på hylla og byttet ut grass med bass, noe koret trives godt med. Man kan tidvis se tendenser av Armans gamle liv ved at han sverger på å kun sove på bussholdeplasser, kjøre i seg ethvert produkt som finnes på gaten, samt å prate i et tempo som tilsvarer 0,5 av en vanlig persons taletempo

 

Arman er Korets Regissø® og har ansvar for å fange alt av Korets sprell og rare påfunn på film. 

arman@svaeveru.no

 • Instagram

August Torrissen

August gled inn på Maus, mens han humret for seg selv en tilfeldig kjellerfest. Sjokket ble stort for Bodøværingen, når Sø(R) introduserte sin herrlige fisk, noe han tidligere kun hadde sett i fysisk form. Han bestemte seg dermed for å prøve seg på rekka for å lære mer om denne flytende fisken. Dessuten mener August at det ikke er vits å kjøpe et produkt om man ikke kjøper doble siffer av produktet. "En mann med stort potensiale" sier Sø(R) selv om unggutten. 

 

August er forøvrig Minsten i koret, noe som passer han bra, siden han uavhengig henger på YummyTime i Bergen sentrum, "Yummy in my tummy" sier han stadig. Han er også svært glad i å stikke innom Rubens skattekammer for å både se og ta på skattene butikken besitter. 

August er Korets EDBø® og driver blant annet det stedet du surfer så elegant på nå. 

august@svaeveru.no

 • Instagram
bottom of page