top of page

Levende kantater

Hybelvertinnekantate

Kantate til Pilsnerølet

Ode til Skjebnen

Tonale Differensial

Globoide Sosialetate

Fengslende Sonate

Reisegale Globetrotter Kantate

Ideologiske Kampanjate

Eksterne Profilate

Tabloide Skandalate, versjon 3

Mønsterplanlagte Educate

Pasjonable Feminate

Akvatonale Marinate

Eksistensiale Komprimate

Annuale Revisate

 Svæveru
Anno 1950

Regionale Identifikate

Reviderte Nasjonalprodusate

Amorale Relasjonate
Bergensiale Karismate

Sanctuale Julate
Environmental Choir Experimental

Illojale Indoktrinat

Dysfunksjonale Korporate

Sakrale Portemonate

Makkverk til Egg & Langtransport

Redviderte Norvegiale Handelshøyskoliate

Julekveld i Skogen

Jalmar Ladens Blues

Ode til Wesselstuen

En Hard Dags Natt

Et Kor med mye historie

 

 

Da krigen var over i 1945 og freden atter en gang hersket over det ganske land tok det ikke mange årene før man innså at det var noe som manglet. Fem år senere, mer nøyaktig 28. Oktober 1950, ble Svæveru’ stiftet. Denne datoen er naturlig nok den første milepælen i Korets historie. ​​​

Den regntunge lørdagskvelden den 28. oktober var dedikert til de første Svæveristenes aller kjæreste hybelvertinner. Den sagnomsuste 
”Hybelvertinnenes aften” ble arrangert. Som en hyllest til vertinnene hadde mennene i Svæveru’ skrevet en kantate for anledningen - selveste urkantaten - nemlig "Hybelvertinnekantate". Denne kantaten lever idag, og vil for alltid leve, i beste velgående blant Svæveru'-koret, da den fremføres titt og stadig innad i Koret, samt på større arrangementer. ​

Bilde 04.01.2023 klokken 13.40.jpeg

Siden "Hybelvertinnenes aften" har Svæveru'-koret vokst seg stadig stoltere på egne tradisjoner og verdier, som den dag i dag fortsatt setter sitt preg på studentmiljøet på NHH og ellers i Bergen.

 

Koret er det Koret er, og opp igjennom den over 70 år lange historien til Koret har man gått i mange ulike retninger. 1970- og 80- tallet var inspirert av et Kor med en giftig penn hvor samfunnskritikk og satire preget kantatekunsten som ble produsert. Også i dag skrives det omtrentlig én ny kantate i året. I skrivende stund har Koret et levende repartoar som strekker seg langt i fra helsevesentet, til kjærligheten, næringslivet og fedrelandet - og alt der i mellom finnes. 

Bilde 16.12.2022 klokken 15.55.jpeg
Bilde 16.12.2022 klokken 16.59.jpeg

I 1975 fikk Svæveru’-Koret endelig sitt eget bomberom i kjelleren på NHH og rommet ble etterhvert døpt ”Jalmar Ladens Mausoleum”. Helt siden den gang har rommet i seg selv vært en utømmelig kilde av god stemning, vakker kantatemusikk og strømmende Hansapilsner. 

I 1980 arrangerte Svæveru’ for første gang UKEN på NHH og det ryktes ærlig at Svæverister alltid har vært med på å gjøre UKENer på UKENer til fantastiske arrangementer.

 

Den dag i dag er det ingen tvil om at Svæveru'-Koret har endret seg på sine 73 år, men likheten er fortsatt slående når vi sammenligner oss selv med tidligere Kor. Sangen er fortsatt i sentrum og Koret er mer dedikert studentforeningsarbeid enn noen gang. Den Svæverale gleden blåser fortsatt gjennom gangene på NHH i form av, sakte men sikkert, stadig flere Svæverister som tar over når de eldre pensjonerer seg. 
 

Allikevel skal én ting være sikkert; én gang Svæverist - alltid Svæverist. 

Bilde 16.12.2022 klokken 16.05.jpeg
bottom of page